[vc_row][vc_column][vc_column_text el_class=”author”]Am adunat cele mai colorate legume din curte, proaspete, cu un miros pe care ne e aproape imposibil să vi-l descriem în cuvinte. Şi ne-am jucat. În primul rând, pentru că voiam să avem o cină preparată rapid, dar foarte sănătoasă şi cu acel ceva care să te facă să spui, în timp ce mănânci: “Hmm… da, este aşa delicios…” Şi, ne-a ieşit. Am încheiat ziua, răsfăţaţi, cu bucuria simplă pe care numai mâncarea ţi-o poate oferi. Mâncarea şi prietenii în jurul mesei.

Aşadar, sănătos, delicios, dar mai ales simplu, cam cum sunt jocurile copilăriei. Am păstrat condimentele primare, am lăsat legumele să îşi ofere singure aroma specifică şi am făcut un foc mocnit, dar puternic. Nouă ne place foarte mult ritualul pregătirii grătarului – întreg procesul are ceva din sensibilitatea facerii de lucruri bune. Am tăiat lemnele, am lăsat focul să se aprindă şi apoi, l-am întreţinut cu cărbuni, atât cât să nu fie nici prea puternic, dar nici prea moale. Aşa ca o adiere caldă, dar constantă.

Am asezonat legumele cu unul dintre peştii noştri preferaţi: păstrăvul. Ne place acest peşte pentru gustul consistent şi fin, dar şi pentru beneficiile pe care numai el le poate oferi: acizi graşi Omega3, vitamina D, acid folic, vitamina B12, proteine şi o cantitate mică de mercur. Astfel, păstrăvul are efecte benefice pentru sistemul cardiovascular, memorie, diete de detoxifiere şi tonifiere şi este perfect pentru alimentaţia zilnică a femeilor care alăptează şi a persoanelor în vârstă.

L-am uns cu puţin ulei de măsline, apoi am presărat peste el sare şi piper, iar în interiorul lui am aşezat la copt câţiva usturoi. În funcţie de cât de mult vă place usturoiul, noi am tăiat câte unul pentru fiecare peşte.

Înainte să îl aşezăm pe grătar, am stropit grătarul cu puţin ulei, tot de măsline. Pe lângă peşte, am aşezat, în tihnă, culorile puternice ale roşiilor, porumbului, vinetei, ardeilor (graşi şi picanţi). Şi i-am lăsat acolo până am văzut şi simţit că sunt foarte bine făcuţi şi gata de cină.

După ce le-am luat pe toate de pe grătar, am pus câteva frunze de busuioc lângă, pentru o aromă ameţitoare şi… ne-am bucurat.

Vă dorim poftă mare![/vc_column_text][vc_row_inner el_class=”author”][vc_column_inner][vc_column_text el_class=”authorInfo”]

Pe porumb puteţi adăuga şi unt, noi am făcut-o la început şi nu s-a dovedit a fi o alegere foarte bună: deşi îi oferă un gust nemaipomenit, îl face un pic lipicios. De aceea, vă recomandăm să nu renunţaţi la unt, dar să îl adăugaţi când porumbul este aproape gata copt.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_cta h2=”Delicatesele Nux delicii vă așteaptă” h2_font_container=”font_size:20px” h2_use_theme_fonts=”yes” h4=”Găsiți in magazin dulcețuri innobilate cu nucă, zacuște și salată de ardei kapia copt” h4_font_container=”font_size:14px” h4_use_theme_fonts=”yes” shape=”square” style=”flat” color=”grey” add_button=”right” btn_title=”Magazin” btn_style=”flat” btn_color=”warning” btn_align=”right” btn_i_icon_fontawesome=”fa fa-shopping-cart” use_custom_fonts_h2=”true” use_custom_fonts_h4=”true” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nuxdelicii.ro%2Fmagazin%2F|||” btn_button_block=”true” btn_add_icon=”true” btn_custom_onclick=”true”]

[/vc_cta][/vc_column][/vc_row]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Explore More

Marius Tudosiei, promotorul mâncărurilor sănătoase și creative

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Marius, hard working băcan de când s-a născut, visează mâncăruri creative, respectă ingredientele, gătește cu bucurie și… iubește nucile. Titulatura este pusă’n cui și libertatea de a te juca liber

Zacuscă picantă cu vinete din belşug

[vc_row el_class=”product”][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Dacă închidem ochii şi ne gândim la zacuscă picantă cu vinete din belşug, e posibil să ne teleportăm în trecut lângă bunica rubensiană. O putem chiar vedea cum

Vinetele nu sunt, de fapt, legume

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Erai sigur că printre legumele pe care le consumi, se numără şi vinetele? Se pare că, de fapt, aceste fructe speciale prin formă şi gust, sunt fructe de pădure. Originare

Copiii şi natura – beneficiile unei relaţii de lungă durată

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Familiile din ziua de azi fac eforturi suplimentare pentru a se conecta la mediul natural, pentru a petrece timp de calitate în grădini, livezi, parcuri etc. Ceea ce nu este