[vc_row][vc_column][vc_column_text]Ştiţi reţeta aceea clasică de orez cu lapte, pe care orice copil a mâncat-o măcar o dată? Este atât de bună în simplitatea ei încât nu am vrut să schimbăm nimic esenţial la ea, dar am simţit nevoia să o înnobilăm, să îi adăugăm un strop de aromă specifică nucşoarelor. Într-o dimineaţă devreme, pentru un mic dejun consistent – un boost de energie.

Aşa că, după ce am pus cafeaua pe foc, iar galbenul florilor de Floarea Soarelui era încă fraged în razele blânde ale soarelui, am cântărit:

  • 200 grame de orez;
  • 250 ml apă;
  • 750 ml lapte;
  • 100 grame de zahăr (pentru cei care apreciază orezul cu lapte mai puţin dulce, puteţi încerca şi doar 80 de grame sau chiar 50 de grame de zahăr, mai ales că dulceaţa îi va oferi o aromă dulce…).

Preparare:

Am fiert orezul în cei 250 ml de apă, amestecând continuu, până când orezul a absorbit toată cantitatea de apă. Apoi, repejor am adăugat laptele şi am continuat să amestecăm circa 15-20 minute, în funcţie de cât de repede se fierbe orezul pe care îl aveţi. În ultimele 5 minute, am adăugat zahărul şi… abia acum începe spectacolul. După ce am oprit focul, am adăugat o bucăţică de unt şi am pus pentru 5 minute capacul. Untul s-a topit de la căldura orezului cu lapte abia fiert, iar orezul s-a mai umflat puţin. L-am aşezat în boluri, iar deasupra lui am adăugat în voie o linguriţă (de dimensiuni ceva mai mari) cu dulceaţă de vişine înnobilată cu nucă. Ce a ieşit nu putem decât să vă arătăm în imagini, pentru că uneori gustul nu se poate descrie în cuvinte. Iar, mâine dimineaţă la micul dejun avem cerere repetată: „Vrem iar orez cu lapte cu dulceaţă de vişine înnobilată cu nucă!”.[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_row_inner el_class=”author”][vc_column_inner][vc_column_text el_class=”authorInfo”]

Poate fi mâncat cald, după câteva minute de la finalizarea procesului de preparare sau poate fi mâncat şi rece, pus în bol pentru o gustare la job. Ambele variante sunt la fel de delicioase, cu diferenţa că atunci când este cald, dulceaţa se topeşte şi pătrunde în compoziţie, contopindu-se cu ea, iar când este rece veţi simţi două arome care se completează una pe cealaltă. Iar nuca, ca de obicei, stă acolo mândră şi închide  cercul savorilor.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_cta h2=”Delicatesele Nux delicii vă așteaptă” h2_font_container=”font_size:20px” h2_use_theme_fonts=”yes” h4=”Găsiți in magazin dulcețuri innobilate cu nucă, zacuște și salată de ardei kapia copt” h4_font_container=”font_size:14px” h4_use_theme_fonts=”yes” shape=”square” style=”flat” color=”grey” add_button=”right” btn_title=”Magazin” btn_style=”flat” btn_color=”warning” btn_align=”right” btn_i_icon_fontawesome=”fa fa-shopping-cart” use_custom_fonts_h2=”true” use_custom_fonts_h4=”true” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nuxdelicii.ro%2Fmagazin%2F|||” btn_button_block=”true” btn_add_icon=”true” btn_custom_onclick=”true”]

[/vc_cta][/vc_column][/vc_row]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Explore More

Marius Tudosiei, promotorul mâncărurilor sănătoase și creative

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Marius, hard working băcan de când s-a născut, visează mâncăruri creative, respectă ingredientele, gătește cu bucurie și… iubește nucile. Titulatura este pusă’n cui și libertatea de a te juca liber

Salată de dovlecel cu nucă

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Pentru că ne place ce arome oferă dovlecelul în mâncare, îl folosim cât putem de des. Iar, de curând, am descoperit cum îi potenţează gustul puţină nucă. Iată una dintre

Ce mult ne place… pleurotus

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Tot mai prezente în bucătărie, surse bune de potasiu și de cupru, ciupercile sunt cultivate în cantități tot mai mari. Astfel gama de ciuperci de cultură s-a lărgit, iar pe

Cum mâncăm raţional, cu Dr. Mihaela Posea

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Mulţi ne dorim să „mâncăm sănătos”, puţini ajungem să o şi facem. Şi, de fapt, cu cât cercetăm mai mult, cu atât parcă devenim tot mai bulversaţi de o sumedenie