[vc_row][vc_column][vc_column_text]Familiile din ziua de azi fac eforturi suplimentare pentru a se conecta la mediul natural, pentru a petrece timp de calitate în grădini, livezi, parcuri etc. Ceea ce nu este deloc optimist pentru sănătatea mentală şi fizică atât a adulţilor, dar mai ales a copiilor.
Deşi trăieşti acest scenariu anevios – faţă de familiile de acum două decenii, de exemplu, este recomandat să faci toate sacrificiile pentru a te păstra într-o relaţie permanentă cu natura. Mai ales, atunci când vine vorba de copiii tăi. În cartea “The Last Child in the Woods”, Richard Louv a numit înstrăinarea copiilor faţă de natură: „tulburarea deficitului de natură”. Aducerea copiilor din mijlocul naturii şi punerea lor în faţa unui televizor, a unui calculator (jocuri video) sau cât mai mult timp în repaus a dus la dezvoltarea unor copii cu organisme mult mai slăbite şi afectate de afecţiuni precum: obezitate, diabet, apnee, afecţiuni cardiace, tulburări de somn, tulburări sociale şi depresii, toate la vârste revoltător de mici.
Natura îi oferă copilului tău ceea ce nimeni nu îi mai poate oferi… în acelaşi timp!
Un copil care creşte în mijlocul naturii se dezvoltă mult mai sănătos şi mai armonios din toate punctele de vedere: fizic, psihic, emoţional, spiritual, intelectual. Toate în acelaşi timp. Doar câteva dintre darurile naturii pentru copii, trecute în revistă:
Reduce stresul
Numeroase studii practice au demonstrat că plantele, spaţiile verzi, natura în complexitatea ei reduce stresul în rândul copiilor.
Un copil în natură este un copil disciplinat!
În legătură cu natura, un copil se autoeducă involuntar chiar. Dintr-o dată el simte şi îşi dezvoltă capacitatea de autocontrol, natura impunând celor mici respect, o ordine firească.
Prieteniile sunt mai puternice în natură
În mijlocul naturii, copiii învaţă să interacţioneze mai simplu şi mai deştept cu cei din jurul lor. Relaţiile de joacă, prieteniile sunt mai fericite când se desfăşoară în spaţii verzi, libere.
Mai creativi în spaţiile verzi
Când se joacă într-un parc, de exemplu, copiii îşi dezvoltă creativitatea şi cooperarea, faţă de spaţiile închise, limitate, care le oferă opţiuni prestabilite. Creşterea capacităţii de a se concentra, îmbunătăţirea performanţelor studiului, reducerea simptomelor Tulburării Deficitului de Atenţie, îmbunătăţirea condiţiei fizice sunt doar alte câteva beneficii ale creşterii copiilor cât mai mult în mijlocul naturii.
Lasă-ţi copilul în natură! Şi va fi un copil fericit.[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class=”author”][vc_column][vc_column_text el_class=”authorInfo”]
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_cta h2=”Delicatesele Nux delicii vă așteaptă” h2_font_container=”font_size:20px” h2_use_theme_fonts=”yes” h4=”Găsiți in magazin dulcețuri innobilate cu nucă, zacuște și salată de ardei kapia copt” h4_font_container=”font_size:14px” h4_use_theme_fonts=”yes” shape=”square” style=”flat” color=”grey” add_button=”right” btn_title=”Magazin” btn_style=”flat” btn_color=”warning” btn_align=”right” btn_i_icon_fontawesome=”fa fa-shopping-cart” use_custom_fonts_h2=”true” use_custom_fonts_h4=”true” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nuxdelicii.ro%2Fmagazin%2F|||” btn_button_block=”true” btn_add_icon=”true” btn_custom_onclick=”true”]
[/vc_cta][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]