[vc_row][vc_column][vc_column_text]Una dintre slăbiciunile mele culinare rămâne, fără dubii, ardeiul kapia. În primul rând pentru culoarea lui fermă, apoi pentru că este genul acela de preparat care, adăugat chiar şi în cantităţi mici, schimbă gustul într-un mod delicat, dar definitiv.

Fără doar și poate, ciorbele au cu totul alt gust cu ardei kapia, salatele devin mult mai aromate, tocăniţa nu poate fi ea fără ardei kapia, iar de curând, nu trece nicio săptămână fără salata kapia cu gustul ei atât de aproape de un fruct dulceag şi în acelaşi timp acrişor.

Mai iubesc ardeiul kapia, pentru că adună într-o bucată uneori mare cât palma mea, mai multe vitamine decât mi-aş fi putut imagina. De aceea, le spun mereu celor din jur: „în loc să cumperi 2 cutii cu vitamine, mai bine mănânci o salată de ardei kapia”.

Proaspăt sau preparat, la congelator sau în borcănelele din debara, ardeiul kapia are numeroase beneficii pentru sănătatea organismului. Cantitatea mare de vitamina C susţine sistemul imunitar şi ajută la menţinerea unui ten tânăr şi a unor oase puternice, prin funcţia sa de formare a colagenului. Un alt rol al vitaminei C este cel de absorbţie a fierului în organism. Un foarte bun antioxidant, vitamina C apără celulele de efectul radicalilor liberi, declaraţi responsabili pentru apariţia unor boli precum cancerul sau bolile de inimă.

Ardeiul kapia conţine, de asemenea, o cantitate importantă de vitamina A, antioxidantul care ajută la creşterea oaselor, la reproducerea şi la diviziunea celulară.

Tot consumând ardei kapia, ne refacem stocul necesar de vitamina E, la fel de important pentru organism ca şi celelalte vitamine. Ea ajută la formarea celulelor roşii şi la asimilarea vitaminei K. Este renumită pentru prevenirea bolilor de ficat şi a demenţei.

Pentru sistemul nervos, dar şi pentru reînnoirea celulelor, ardeiul kapia ne oferă din belşug şi vitamina B6.[/vc_column_text][vc_row_inner el_class=”author”][vc_column_inner][vc_empty_space][vc_column_text el_class=”authorInfo”]

Nu numai prezenţa lor, dar şi cantitatea mare din fiecare vitamină, face din ardeiul kapia un protector de încredere al sănătăţii noastre. În plus, cu un gust unic!

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_cta h2=”Delicatesele Nux delicii vă așteaptă” h2_font_container=”font_size:20px” h2_use_theme_fonts=”yes” h4=”Găsiți in magazin dulcețuri innobilate cu nucă, zacuște și salată de ardei kapia copt” h4_font_container=”font_size:14px” h4_use_theme_fonts=”yes” shape=”square” style=”flat” color=”grey” add_button=”right” btn_title=”Magazin” btn_style=”flat” btn_color=”warning” btn_align=”right” btn_i_icon_fontawesome=”fa fa-shopping-cart” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.nuxdelicii.ro%2Fmagazin%2F|||” btn_add_icon=”true” use_custom_fonts_h2=”true” use_custom_fonts_h4=”true” btn_button_block=”true” btn_custom_onclick=”true”]

[/vc_cta][/vc_column][/vc_row]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Explore More

Marius Tudosiei, promotorul mâncărurilor sănătoase și creative

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Marius, hard working băcan de când s-a născut, visează mâncăruri creative, respectă ingredientele, gătește cu bucurie și… iubește nucile. Titulatura este pusă’n cui și libertatea de a te juca liber

Cele mai populare mirodenii şi beneficiile lor

[vc_row][vc_column][vc_column_text]În bucătăria fiecărei case, mai mari sau mai mică, cu mai puţini sau mai mulţi membrii, există un loc aproape magic de care nici măcar nu mai suntem conştienţi. Ni

Smoothie de vară! Apricot regular

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Pe cât de simplu se poate prepara un smoothie – de cele mai multe ori trebuie doar să apăsaţi pe tasta „ON” a unui blender, pe atât de sănătos poate

Cele mai sănătoase ceaiuri din plante: ceaiul de ghimbir

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Ceaiurile din plante sunt folosite de către oameni sub formă de remedii naturale de sute de ani şi, deşi nu sunt ceaiuri „adevărate” (cum sunt considerate ceaiul negru, verde şi